Η λειτουργία

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πραμάντων είναι αποκεντρωμένη υπηρεσία του ΥΠΠΕΘ και έχει ιδρυθεί με την 66659/Γ7/03.07.2006 Υ.Α. της ΥΠΕΠΘ (ΦΕΚ 993,τ.β./26-7-2006), μετά από πρόταση του πρώην Δήμου Πραμάντων. Το 2011 συγχωνεύτηκε με το Κ.Π.Ε. Κόνιτσας, ενώ με το αριθμ. πρωτ. 209548/Δ2/22-12-2014 έγγραφο του ΥΠΑΙΘ επαναλειτούργησε αυτόνομα. Από τον Ιούνιο του 2015 έχει στελεχωθεί με την Φ.36/3112/29.05.2015 Απόφαση της ΠΕΔΙΕΚ Ηπείρου, ενώ η ουσιαστική λειτουργία του ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2015 με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Είναι περιφερειακού τύπου Κ.Π.Ε. και η έδρα του είναι τα Πράμαντα του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων. Στεγάζεται σε πτέρυγα του Γυμνασίου – Λυκείου Πραμάντων που παραχωρήθηκαν και διαμορφώθηκαν κατάλληλα για τη λειτουργία του. Διαθέτει όλες τις απαραίτητες υποδομές όπως χώρο υποδοχής, εκθεσιακό χώρο, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, αίθουσα δραστηριοτήτων μαθητικών ομάδων – εργαστήριο, γραφεία, τουαλέτες, αποθηκευτικούς χώρους κ.ά. Σε μικρή απόσταση από το Κέντρο βρίσκεται το σύγχρονο και πλήρως ανακαινισμένο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου το οποίο παραχωρείται για χρήση στο Κ.Π.Ε. μετά από σχετικό αίτημα.
Καθώς οι δράσεις του Κέντρου εξακτινώνονται σε όλες σχεδόν τις δημοτικές ενότητες του Δήμου και καθώς το δυσπρόσιτο της περιοχής στο παρελθόν αποτελούσε ανασταλτικό παράγοντα στην επισκεψιμότητά του για μονοήμερα προγράμματα στα Πράμαντα, από τη φετινή σχολική χρονιά πολλά μονοήμερα προγράμματα υλοποιούνται σε σχετικά κοντινή απόσταση από την πόλη των Ιωαννίνων και τους μεγάλους οδικούς άξονες (Εθνική οδός, Εγνατία Οδός) και πάντα εντός των ορίων του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων. Για τις ανάγκες των προγραμμάτων αυτών ο Δήμος έχει παραχωρήσει στο Κ.Π.Ε. χώρους για την υποδοχή των μαθητικών ομάδων, όπως οι αίθουσες πνευματικών κέντρων στην περιοχή Ελληνικό και Καλέντζι. Με τον τρόπο αυτό θα αυξηθεί σημαντικά η επισκεψιμότητα του Κέντρου – κάτι που ήδη έχει φανεί από τους πρώτους κιόλας μήνες της λειτουργίας του.

Η Παιδαγωγική μας ομάδα

kpepramantonΛειτουργία – Προσωπικό