Πρόσκληση συμμετοχής σε, εκτός επίσημου προγραμματισμού, δια ζώσης προγράμματα Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του ΚΕΠΕΑ (ΚΠΕ) Πραμάντων περιόδου Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2023

Το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (ΚΕΠΕΑ.)/Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Πραμάντων, προκειμένου να προβεί στον προγραμματισμό διδακτικών επισκέψεων για την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2023 καλεί τις σχολικές μονάδες και τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Περιφερειακών Ενοτήτων Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων και Πρέβεζας να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά, στη διεύθυνση:
https://forms.gle/bq5VFP5eP1SpYWSm7
μέχρι την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα που δύναται να υλοποιήσει το ΚΕΠΕΑ (ΚΠΕ) Πραμάντων την παραπάνω χρονική περίοδο είναι μονοήμερα. Θα υλοποιούνται κατά τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας της σχολικής μονάδας δια ζώσης (στο πεδίο ή τη σχολική μονάδα, 8:30 με 13:00) ή μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (Webex) του Υπουργείου Παιδείας , Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.
Προϋπόθεση υλοποίησης, εξ αποστάσεως, προγραμμάτων και μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, είναι η ύπαρξη διαδραστικού πίνακα ή υπολογιστή με βιντεοπροβολέα.
Ο αριθμός των συμμετεχόντων μαθητριών/ών σε αυτά δεν μπορεί να υπερβαίνει τα τριάντα πέντε (35) άτομα.
Για την υλοποίηση των προγραμμάτων του ΚΕΠΕΑ. (ΚΠΕ) θα ισχύσουν όλα τα υγειονομικά μέτρα που προβλέπονται για τις σχολικές μονάδες την αντίστοιχη περίοδο, την τήρηση των οποίων αναλαμβάνουν οι εκπαιδευτικοί του τμήματος.
Σε περίπτωση που ο αριθμός των αιτήσεων είναι μεγάλος θα δοθεί προτεραιότητα σε σχολικά τμήματα που δεν υλοποίησαν προγράμματα του ΚΕΠΕΑ/ΚΠΕ τα δύο προηγούμενα σχολικά έτη.
Επίσης προτεραιότητα για συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα του ΚΕΠΕΑ/ΚΠΕ Πραμάντων θα έχουν οι εκπαιδευτικοί που προτίθενται να υλοποιήσουν με τις μαθητικές ομάδες τους Περιβαλλοντικό πρόγραμμα ή όσοι/ες εκπονούν εργαστήρια δεξιοτήτων ή είναι υπεύθυνοι ομίλων με θεματική σχετική με το Περιβάλλον

Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να επιλέξουν από τα παρακάτω προγράμματα του ΚΕΠΕΑ (ΚΠΕ) Πραμάντων:

1. Γλυπτά και ανάγλυφα της Απείρου Χώρας – Από το μουσείο της Γης στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Θ. Παπαγιάννης», για μαθητές/τριες Ν/γωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου

2. ΧΥΤΑ Ελληνικού : Το χοροστάσι των απορριμμάτων, για μαθητές/τριες Ν/γωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου

3. Το Σχολείο του Δάσους και η εκπαίδευση του Μικρού Δέντρου, για μαθητές/τριες Ν/γωγείου και Δημοτικού

4. Άραχθος, ο αγγελιοφόρος των βουνών , για μαθητές/τριες Δ΄, Ε ΄και ΣΤ΄ Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου

5. Τα μυστικά του Σπηλαίου της Ανεμότρυπας, για μαθητές/τριες Δ΄, Ε ΄και ΣΤ΄ Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου

Συνοπτική περιγραφή των αντίστοιχων εκπαιδευτικών προγραμμάτων μπορεί να αναζητηθεί στον διαδικτυακό τόπο του ΚΕΠΕΑ/Κ.Π.Ε. Πραμάντων (https://kpepramanton.edu.gr/), στην ενότητα «Προγράμματα».

Πληροφορίες και περιγραφή των προγραμμάτων μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα του ΚΕΠΕΑ/ΚΠΕ.

Η ημερομηνία υλοποίησης της εκπαιδευτικής δράσης θα οριστεί, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας του ΚΕΠΕΑ/ΚΠΕ Πραμάντων με τις σχολικές μονάδες και θα ακολουθήσει σχετική ενημέρωση των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων των αντίστοιχων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.
Ακολούθως, το ΚΕΠΕΑ θα αναρτήσει στην ιστοσελίδα του τις τελικές καταστάσεις των σχολικών ομάδων που έχει εντάξει στον προγραμματισμό του.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση οι εκπαιδευτικοί μπορούν να επικοινωνούν με το ΚΕΠΕΑ(ΚΠΕ) Πραμάντων καθημερινά, είτε τηλεφωνικά από τις 08:00-15:00 στο τηλέφωνο 2659061670 είτε μέσω e-mail στο: kpepram@otenet.gr ή απευθείας στο κινητό με τα μέλη της Π.Ο:

Αικατερίνα Κατέρη 6972384737

Ευαγγελία Λενούδια 6972201540 & Χριστίνα Βάσση 6940872845

kpepramantonΠρόσκληση συμμετοχής σε, εκτός επίσημου προγραμματισμού, δια ζώσης προγράμματα Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του ΚΕΠΕΑ (ΚΠΕ) Πραμάντων περιόδου Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2023