Πρόσκληση συμμετοχής σε διαδικτυακά προγράμματα Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του ΚΠΕ Πραμάντων

Το Κ.Π.Ε. Πραμάντων, στο πλαίσιο της Πράξης «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) – Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Β΄ Κύκλος)», που υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσαρμοζόμενο στις συνθήκες που επιβάλλει η πανδημία COVID-19, προτίθεται να υλοποιήσει διαδικτυακά περιβαλλοντικά εκπαιδευτικά προγράμματα – παρουσιάσεις για σχολικές ομάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Περιφερειακών Ενοτήτων Ηπείρου (Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Πρέβεζας), την περίοδο Μαΐου – Ιουνίου 2021.

.          

Τα προγράμματα, 1-2 διδακτικών ωρών, θα υλοποιούνται κατά τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας της σχολικής μονάδας μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (Webex) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η θεματολογία των διαδικτυακών προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του Κ.Π.Ε. Πραμάντων, που μπορούν να επιλέξουν οι εκπαιδευτικοί είναι:

  1. Γλυπτά και ανάγλυφα της Απείρου Χώρας – Από το μουσείο της Γης στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Θ. Παπαγιάννης»
  2. ΧΥΤΑ Ελληνικού : Το χοροστάσι των απορριμμάτων
  3. Το Σχολείο του Δάσους και η εκπαίδευση του Μικρού Δέντρου
  4. Άραχθος, ο αγγελιοφόρος των βουνών,
  5. Φυσικό περιβάλλον και ιστορικό τοπίο των Τζουμέρκων

Αιτήσεις – δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υποβάλουν οι εκπαιδευτικοί μέχρι την Τετάρτη 28/04/2021 στον σύνδεσμο: https://forms.gle/Yz3QFUtfw55APxjLA

Στην αίτηση τους να προτείνουν δυο (2) – τρεις (3) ημερομηνίες για την πραγματοποίηση του προγράμματος. Η ημερομηνία παρακολούθησης του διαδικτυακού προγράμματος θα οριστεί μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του Κ.Π.Ε. Πραμάντων με τις σχολικές μονάδες και θα ακολουθήσει σχετική ενημέρωση των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων των αντίστοιχων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.

Εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, το Κ.Π.Ε. Πραμάντων προτίθεται, επίσης, να υλοποιήσει δραστηριότητες περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, δίωρης ή τρίωρης διάρκειας, σε εξωτερικό χώρο (πεδία προγραμμάτων), με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που προβλέπονται από τη νομοθεσία (τήρηση αποστάσεων, χρήση μάσκας, αντισηπτικών κ.λπ.). Ο προγραμματισμός των δραστηριοτήτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σε εξωτερικό χώρο θα γίνει κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας των ενδιαφερόμενων εκπαιδευτικών με το Κ.Π.Ε.Πραμάντων.

 

kpepramantonΠρόσκληση συμμετοχής σε διαδικτυακά προγράμματα Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του ΚΠΕ Πραμάντων