Διά ζώσης επιμορφωτική δράση πεδίου στη Γέφυρα Πλάκας

Με επιτυχία υλοποιήθηκε η διά ζώσης επιμορφωτική δράση πεδίου στη Γέφυρα Πλάκας με αφορμή την πρόσφατη βράβευση του Έργου της αποκατάστασης του Γεφυριού της Πλάκας (Βραβείο Ευρωπαϊκής Κληρονομιάς/Europa Nostra 2021).

Διοργανώθηκε από τον  Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Εκπαίδευσης για την Αειφορία του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Ηπείρου και το Κ.Π.Ε. Πραμάντων με τίτλο:

“Γέφυρα Πλάκας : αίροντας τους αποκλεισμούς”

και πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021, ώρα 9 π.μ. – 2 μ.μ.

Η δράση, επίσης, είναι συμπληρωματική του από 7/6/21 εξ αποστάσεως σεμιναρίου Γέφυρα Πλάκας : Μνημείο, Μνήμη και Διάρκεια”,  εντάσσεται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Δράσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης 2021 και της Εβδομάδας των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2021 με κεντρική θεματική “Heritage : All Inclusive!” – “Κληρονομιά, ανοιχτή σε όλους” δίνοντας έμφαση στην ενθάρρυνση της ευρείας συμμετοχής των πολιτών στον πολιτισμό παράλληλα με την προαγωγή της ποικιλομορφίας, τη συμπερίληψη ατόμων και κοινοτήτων με διαφορετικό πολιτιστικό και κοινωνικό υπόβαθρο, καθώς και την ενίσχυση της φυσικής πρόσβασης όλων σε μνημεία και σχετικές εκδηλώσεις.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε περιπατητική διαδρομή σε τμήμα του “Μονοπατιού της Βίδρας”, μελέτη και ερμηνεία τοπίου της Χαράδρας Αράχθου και των Τζουμέρκων, καθώς και ξενάγηση σε χώρους πολιτισμικής αναφοράς όπως η Γέφυρα της Πλάκας και η Μονή Μουχουστίου.

kpepramantonΔιά ζώσης επιμορφωτική δράση πεδίου στη Γέφυρα Πλάκας